Category Archives: ВЕСТИ

АПЛИКАЦИЈА– Спортска надеж за 2023 година и СН ОБРАЗЕЦ ЗА СЛЕДЕЊЕ РЕЗУЛТАТИ 2022-2023

АПЛИКАЦИЈА– Спортска надеж за 2023 година ,ОДЛУКА И ПРАВИЛНИК О Б Р А З Е Ц за следење на спортско-техничките резултати на младите спортисти во категоријата спортист – Спортска надеж во периодот СЕПТЕМВРИ 2022– ЈУНИ 2023 година

47ми Меѓународен Традиционален Турнр во борење-слободен сил- Македонски Бисер

Wrestling Academy for Positive Values

Викендот во Пореч,Хрватска Претседателот на БФРСМ Дејан Богданов, Техничкиот Секретар Драгана Савева и член на Управен Одбор Викторија Кукушев присуствуваа на состанок со претседателот на Хрватската Боречка Федерација Влаго Брегович и претседателот на Боречката Федерација на Србија Жељко Трајкович. Ова беше првиот состанок и се зборуваше за новиот проект кој трите федерации ќе го спроведуваат […]

Курс за тренери и судии-Кочани-02-09.05.2022

Во организација на БФРСМ и Светската Боречка Асоцијација УВВ во Кочани се организира курс за тренери и судии. Курсот започна од 02.05.2022г и ќе трае до 09.05.2022година. Едукарори се Георги Средков од Р.Бугарија -едукатор за тренерски дел и едукатор за тренери е Давор Петањек од Хрватска. Курсот се состои од теоретски и практичен дел. Теоретскиот […]

46 ти-,,Македнски Бисер “-Традиционален Меѓународен Турнир во борење слободен стил–Радовиш-2022 г

46 ти-,,Македнски Бисер “-Традиционален Меѓународен Турнир во борење слободен стил–оваа година ќе се одржи во Радовиш. Пропозиции за турнирот.