Category Archives: ВЕСТИ

Посета на Боречкиот Клуб Лирија 2010 од Скопје

Претседателот на БФРСМ -Дејан Богданов Заедно со господинот Ахмед Адеми(член на Управен Одбор на БФРСМ) го посетиja Боречкиот Клуб Лирија 2010 од Скопје,каде што беше пречекан со голем аплауз и благодарност од борачите и сите останати членови на БК Лирија2010 Претседателот и членовите на БФРСМ ќе продочжат да ги посетуваат и останатите боречки клубови и […]

БФРСМ И БК Неготино во посета на градоначалникот на О.Неготино

Претседателот на БФРСМ-Дејан Богданов,заедно со првите луѓе на БК Неготино,селекторот на БФРСМ Бобан Данов и г-дин Трајче Димков на посета кај градоначалникот на Општина Неготино-Горан Стојанов. Средбата се одржа на 02.02.2022 и се разговараше и за напредување на боречкиот спорт во Неготино. Членовите на БФРСМ И БК Неготино му се заблагодарија за досегашната подршка,а тој […]

Олимписки камп за идентификација на млади спортски таленти организиран од Македонски Олимписки Комитет

Олимпискиот комитет на Северна Македонија (ОКСМ) на 17-ти и 18-ти Декември 2021 година, во СЦ Јане Сандански се реализираше дел од новата Олимписка програма (2020-2024) за селекција и идентификација на млади спортски таленти кои ќе бидат предмет на можно учество на идните мулти спортски настани во организација на ОКСМ (летен и зимски Европски младински олимписки […]

Претставници од БФРСМ во посета на градоначалникот на Општина Чаир

Претседателот на Боречката федерација Северна Македонија, Дејан Богданов, заедно со потпретседателот на Боречкиот клуб Лирија Ахмед Адеми, Седат Бафтиу, тренер на нашата репрезентацијата во борење Северна Македонија и Сафет Али, член на Управниот одбор на БФРСМ, вчера го посетија градоначалникот на општина Чаир. За време на нашата пријателска средба, се обврзавме да ја продолжиме нашата […]

45-ти Македонски Бисер во Струмица

Почитувани, На ден 20.11.2021 година во град Струмица ќе се одржи 45-ти Традиционален Меѓународен Турнир во борење, слободен стил за Сениори. Турнирот е од големо значење за БФРСМ и РСМ. Имаме најавено учество од врвни борачи од различни држави како што се: Русија,Англија,Куба,Косово,Хрватска,Молдавија,Србија,Грција,Албанија,Бугарија,Словенија и секако нашиот тим, борачите на Република Северна Македонија. Борбите започнуваат на […]

Обука за родова еднаквост во Спортот

Обуката за “Родова еднаквост во спортот” се одржа во СЦ Јане Сандански при Олимписки Комитет на Република Северна Македонија. Првиот ден( 11.11) таргет група се спортистки кои имаат активна спортска кариера ксде што присуствуваше нашата најуспешна спортистка во нејзината категорија Марија Неделковска. Вториот ден(12.11)таргет група се спортски работнички како тренери, технички лица и сличнo.. каде […]