Category Archives: У23

Европско Првенство У23 во Пловдив,Бугарија 2022година

Европско Првенство У23 Пласман 50кг Марија Спирковска-9мeсто 57кг Аид Салихаси -9место/9борачи 61кг Бесир Алили-5место/од 10 70кг Фати Вејсели-5место/од 13 92кг Реџеп Хајдари-5место/од 12 97кг Ефтимов Столе -5 место /од 9 125кг Увејс Фејзулаху-9место/ од 9 Тренери Абаз Емини Чедо Николовски Тим лидер Ахмед Адеми-Амо Претседателот на нашата федерација,внимателно ги следеше борбите заедно со претседателот на […]

ИЗВЕШТАЈ БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО ЗА ПИОНЕРИ(У-15) и Кадети и Медитерански игри за кадети ,,КСАНТИ-ГРЦИЈА,,28-29.10.2021 ГОД

Од 28-29.10.2021 година во Ксанти Грција се одржа Балканското првенство за Пионери(У-15), во слободен и Грчко римски стил, како и во женско борење. Во пионерска конкуренција настапија 19 натпреварувачи, 14 во слободен стил и 5 во женска конкуренција, нашите борачи ги водеа тренерите: Горан Атанасов, Игор Неделковски, Нехат Џаферовски и Горан Стојанов. Во категорија 44 […]