Category Archives: Едукација

Wrestling Academy for Positive Values

Викендот во Пореч,Хрватска Претседателот на БФРСМ Дејан Богданов, Техничкиот Секретар Драгана Савева и член на Управен Одбор Викторија Кукушев присуствуваа на состанок со претседателот на Хрватската Боречка Федерација Влаго Брегович и претседателот на Боречката Федерација на Србија Жељко Трајкович. Ова беше првиот состанок и се зборуваше за новиот проект кој трите федерации ќе го спроведуваат […]

Курс за тренери и судии-Кочани-02-09.05.2022

Во организација на БФРСМ и Светската Боречка Асоцијација УВВ во Кочани се организира курс за тренери и судии. Курсот започна од 02.05.2022г и ќе трае до 09.05.2022година. Едукарори се Георги Средков од Р.Бугарија -едукатор за тренерски дел и едукатор за тренери е Давор Петањек од Хрватска. Курсот се состои од теоретски и практичен дел. Теоретскиот […]

НИВО-1 КУРС ЗА ТРЕНЕРИ И СУДИИ

Боречката Федерација на Република Северна Македонија во соработка со Светска Боречка Асоцијација(УВВ) од 2-9 мај во Кочани организира курс за тренери и судии. Курсот ќе содржи теоретски и практичен дел, а едукатор за тренери ќе биде Георги Средков , за судии ќе имаме едукаор од Хрватска Давор Петањек. На крајот од курсот учесниците ќе добијат […]