Ова е пример страница. Таа се разликува од блог написите, бидејќи стои во едно место и ќе се прикаже во навигационите менија (кај поголем дел од темите). Голем дел од луѓето започнуваат со страницата „За нас/мене” за да се претстават пред потенцијалните посетителите. Содржината може да гласи вака:

Здраво! Работам како курир на точак преку ден, а глумец навечер. Ова е мојот веб-сајт. Живеам во Скопје и имам куче Џек!

… или нешто слично:

Компанијата АБВ е основана во 1971 година и нуди високо квалитетни производи достапни за целата јавност. Компанијата има вработено над 2000 луѓе и е активно вклучена во подобрување на животот во Македонија.

Како нов WordPress корисник, потребно е да отидете во вашата работна табла и да ја избришете оваа страница и да создадете нови страници со вашата содржина. Уживајте!