Подготвителен тренинг за учество на Европско Првенство У23,кое ќе се одржи во Р.Бугариja

Денес 04.03.2022 година во просториите на БК Лирија ,Нашите Репрезентативци и Репрезентативци од Косово направија пријателски тренинг со цел подобри подготовки за учество на Европското Првенство во Борење У23 кое ќе се одржи следната недела во Р.Бугарија.
Присутни беа претседателот на БФРСМ Дејан Богданов,член на УО Ахмед Адеми,тренерите на федерацијата и на БК Лирија и членови на БК Лирија 2010,БК Балканец 2008 и БК Тефејуз.

На Европското У23 од нашите борачи ќе настапат :
-50кг WW Марија Спирковска
-57кг FS Аид Салихаси
-61кг Бесир Алили
-70кг Фати Вејсели
-92кг Реџеп Хајдари
-97кг Столе Ефтимов
-125кг Увејс Фејзулаху

Им посакуваме среќа на сите учесници и се надеваме на значителни резултати.