Македонија со четири претставници на Европското првенство за сениори

Во Варшава, Полска, од утре до 25 април ќе се одржува Европското првенство за сениори. Нашата репрезентација, предводена од селекторот Љуљзим Вренези ќе биде преставувана од четири борачи и тоа: Владимир Егоров (61 кг), Фати Вејсели (70 кг), Дејан Митров (79 кг) и Магомедгаџи Нуров (97 кг). Вејсели, Митров и Нуров ќе се борат во понеделник, додека Егоров ќе настапи во вторник.