Македонија има Финалист на Европското Првенство за Сениори-

Европско Првенство борење оваа година се одржува во Будимпешта,Унгарија од 28.03.-03.04.2022година.

Нашата држава ја претставуваат 5 репрезентативци во борење слободен стил и тоа:

-57кг Владимир Егоров

 1/4 финале  победа🇲🇰 5:4 🇩🇪против Германија

1/2 финале победа 🇲🇰10:0 🇦🇲против АрменијаУтре борба за златен медал се бори против Азербеџан(Алибас Ржазде).

61кг утре во квалификации 🇲🇰Бесир Алили со противник од Франција.🇫🇷

70 кг Фати Вејсели победи 🇲🇰13:3 🇮🇹спрема Италија и изгуби од Азербеџан и се пласираше на 7 место.

79кг-Дејан Митров🇲🇰 изгуби во квалификации од Франција🇫🇷.

Дејан Митров со Противникот од Франција-квалификации

97 кгМогамедгаџи Нуров 🇲🇰утре се бори за бронза против Батирвек Ѕакулов🇸🇰

Нуров -97кг
Нуров со тренерите

Тренери се Бобан Данов и Седат Бафтиу.

Егоров со тренерите Данов и Бафтиу
Бобан Данов-тренер

Директен пренос на борбата ќе има утре на плоштадот во Штип ,каде што и борачот Владимир Егоров тренира во БК Балканец 2008 со почеток во 18:00

На 27.03.2022 гво Будимпешта 🇭🇺 се одржа и Конгрес за Европските земји -членки на Светската боречка асоцијација УВВ  каде што присуствуваа Претседстелот на БФРСМ Дејан Богданов и Бобан Савев -член ма Управен Oдбор на БФРСМ.

Бобан Савев (член на УО на БФРСМ иДејан Богданов (претседател на БФРСМ)
UWW EUROPE CONGRESS