Европско Првенство У23 во Пловдив,Бугарија 2022година

Европско Првенство У23
Пласман
50кг Марија Спирковска-9мeсто
57кг Аид Салихаси -9место/9борачи
61кг Бесир Алили-5место/од 10
70кг Фати Вејсели-5место/од 13
92кг Реџеп Хајдари-5место/од 12
97кг Ефтимов Столе -5 место /од 9
125кг Увејс Фејзулаху-9место/ од 9
Тренери
Абаз Емини
Чедо Николовски
Тим лидер Ахмед Адеми-Амо

Претседателот на нашата федерација,внимателно ги следеше борбите заедно со претседателот на Бугарската Боречка Федерација.🇲🇰🇧🇬